Telescoop gewonnen!

10 januari 2020

Telescoop in school

We hebben een telescoop gewonnen via het SSVI in samenwerking met New Scientist (wetenschapsblad)!

Telescoop gewonnen!!

Eind oktober heeft docent biologie Auke Janse onze school opgegeven om mee te doen om één van de drie telescopen te winnen. Dat is toen niet gelukt op het gala van de wetenschap maar gelukkig was er nog een herkansing bij het gala van de sterrenkunde. Daar zijn wij ingeloot!
Auke heeft samen met docent nask Jeroen de telescoop in de kerstvakantie opgehaald in Gent. “Het was zeer interessant om de initiatiefnemer van dit project te spreken”, aldus Auke. Jean-Pierre heeft de vrijwillige taak op zich genomen om kinderen die het niet makkelijk toekomt in aanraking te brengen met astrologie. Hiervoor moet hij flink ritselen om te halen wat er te halen valt. Zo regelt Jean-Pierre telescopen, rondleiding in het trainingscentrum voor astronauten in Keulen en ontwikkeld hij zelfbouwpakketten voor telescopen en lichtfilters. Ze versturen telescopen naar Burkina Faso, Chili, Egypte noem het maar op.
De sprekers op het gala van de sterrenkunde hebben de telescoop ondertekend. We gaan de telescoop gebruiken voor sterrenkijkavonden en excursies.
Deel deze pagina